Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Κορμός γεμιστός

Συστατικά

  • 7 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1+1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι

γέμιση
  • 250gr σοκολάτα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

  1. Χτυπάμε τ'αυγά με τη ζάχαρη για 7-8΄ να αφρατέψουν καλά.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι και τα ρίχνουμε εναλλάξ στο μείγμα των αυγών με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Ανακατεύουμε και το απλώνουμε σε στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα και στρωμένη με αντικολλητικό χαρτι.
  4. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα και σε μεσαία σχάρα για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες.
  5. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα και το βούτυρο και όταν λιώσουν ρίχνουμε άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ανακατεύοντας το πολύ συχνά.
  7. Κάνουμε στρώσεις παντεσπάνι - σοκολάτα και τέλος αλείφουμε τη σοκολάτα.
  8. Γαρνίρουμε με σαντιγί ή αμύγδαλα ή πολύχρωμες τρούφες..!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια με σιρόπι σοκολάτας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου