Συστατικά
- 500γρ πέννες βρασμένες
Για τον κιμά
- 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια μεγάλα
- 1κ.σ. πελτέ
- 2 ντομάτες
- 1κ.γ. κανέλα
- μπαχάρι
- μαϊντανό
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 1 και 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 50γρ Βούτυρο
- 100γρ αλεύρι
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού
- Τριμμένη γραβιέρα αλμυρή
- Βράζουμε τις πέννες ελαφρά.
- Τις αδειάζουμε στο πυρέξ και ρίχνουμε ένα κουταλάκι βούτυρο
- Στο τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά και έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά με μισό ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για κανένα 20 λεπτό.
- Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα κρατώντας μισό ποτήρι και το ζεσταίνουμε με το βούτυρο.
- Στο ποτήρι με το κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
- Όταν ζεσταθεί καλά αδειάζουμε το αλεύρι με το γάλα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, φρέσκο μοσχοκάρυδο.
- Μόλις πήξει την αφήνουμε να κρυώσει και στο τέλος ρίχνουμε τον κρόκο και μια χούφτα γραβιέρα.
Τοποθέτηση Οριενταλ
- Ρίχνουμε το τυρί και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά με τα μακαρόνια. Τέλος ρίχνουμε την μπεσαμελ την αδειάζουμε από πάνω.
- Την στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί.
- Ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο από πάνω και έτοιμο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην αντίσταση για περίπου μισή ώρα..
Λίγα μυστικά ακόμα
Η διαφορά είναι ότι δεν έχει στρώσεις όπως το κλασικό παστίτσιο. Επίσης οι διαδικασίες μπορούν να αλλάξουν με βάση τις συνήθειες σας...π.χ. η μπεσαμέλ με τον τρόπο που σας αρέσει....κτλ..:o)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου