Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Παστίτσιο

Συστατικά

  • 500γρ πέννες βρασμένες

Για τον κιμά
  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1κ.σ. πελτέ
  • 2 ντομάτες
  • 1κ.γ. κανέλα
  • μπαχάρι
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
  • 1 και 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 50γρ Βούτυρο
  • 100γρ αλεύρι
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • 1 κρόκο αυγού
  • Τριμμένη γραβιέρα αλμυρή
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τις πέννες ελαφρά.
  2. Τις αδειάζουμε στο πυρέξ και ρίχνουμε ένα κουταλάκι βούτυρο
  3. Στο τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά και έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά με μισό ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για κανένα 20 λεπτό.
  4. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα κρατώντας μισό ποτήρι και το ζεσταίνουμε με το βούτυρο.
  5. Στο ποτήρι με το κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
  6. Όταν ζεσταθεί καλά αδειάζουμε το αλεύρι με το γάλα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια.
  7. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, φρέσκο μοσχοκάρυδο.
  8. Μόλις πήξει την αφήνουμε να κρυώσει και στο τέλος ρίχνουμε τον κρόκο και μια χούφτα γραβιέρα.

Τοποθέτηση Οριενταλ
  1. Ρίχνουμε το τυρί και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά με τα μακαρόνια. Τέλος ρίχνουμε την μπεσαμελ την αδειάζουμε από πάνω.
  2. Την στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί.
  3. Ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο από πάνω και έτοιμο.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην αντίσταση για περίπου μισή ώρα..

Λίγα μυστικά ακόμα

Η διαφορά είναι ότι δεν έχει στρώσεις όπως το κλασικό παστίτσιο. Επίσης οι διαδικασίες μπορούν να αλλάξουν με βάση τις συνήθειες σας...π.χ. η μπεσαμέλ με τον τρόπο που σας αρέσει....κτλ..:o)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου