Μακαρόνια με κιμά

Συστατικά
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο 10 ή όποια προτιμάτε
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1/2 κιλό κιμά
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κονσέρβα τοματάκι
- 1 κουταλιά πελτέ
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
- Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
- Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
- Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
- Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
- -Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
- -Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
- Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
- Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλα
- Αλατοπιπερώνετε
- Σβήνετε με κρασί
- Προσθέτετε τον μαϊντανό
- Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
- Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του
- Αφαιρείτε την κανέλα
- Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα
- Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
- Πασπαλίζετε με τυρί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου