Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Κοκκινιστό με πιλάφι

Συστατικά

* 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
* λίγο λάδι
* 1 ποτηράκι κρασί
* σάλτσα ντομάτας (1 κουτί)
* 1 κρεμμύδι
* 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
* 1 κομμάτι κανέλας
* 3-4 γαρύφαλλα
* αλάτι, πιπέρι
* 1 δάφνη




1. Κόβετε το κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Μετά προσθέτετε τους κύβους του μοσχαριού και τους γυρίζετε να πάρουν χρώμα από παντού.
2. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε νερό να σκεπάσει το μοσχάρι, ρίχνετε τα καρότα, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα αρώματα και μπαχαρικά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για 1 ½ - 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του (εάν έχετε χύτρα ταχύτητος ακόμα καλύτερα).

Λίγα μυστικά ακόμα

* Το καρίνο μπορεί να λέει πως είναι για κοτόπουλο, αλλά δίνει μεγάλη νοστιμιά σε όλα τα κοκκινιστά.
* Το κανελογαρύφαλλο μπορείτε να το παραλείψετε εάν σας πέφτει βαρύ.

Πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να προσθέσετε το προσωπικό σας σημείωμα
Σχετικές συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου