Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Χυλοπίτες με κοτόπουλο στο φούρνο

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 4 μπούτια κοτόπουλου
  • Σκόρδο σκόνη
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Τζίντζερ σε σκόνη
  • Κάρυ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια ή φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ.γλ ζάχαρη
  • 500 γραμ. χυλοπίτες

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε το κοτόπουλο το πλένουμε και αφαιρούμε το περιττό λίπος
  2. Το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά γύρω γύρω και το βάζουμε σε ταψί
  3. Σκορπίζουμε στο ταψί το κρεμμύδι και το σκόρδο
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι ακόμη, και το λάδι.
  5. Προσθέτουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κοτόπουλο
  6. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Βλέπουμε αν χρειάζεται συμπλήρωμα το νεράκι.
  7. Μόλις είναι έτοιμο συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νεράκι και ρίχνουμε τις χυλοπίτες ανακατεύοντας να πάνε παντού στο ταψί.
  8. Βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου ανάβοντας την κάτω αντίσταση μόνο, στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το φαγητό για 8-10 λεπτάκια.
  9. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το φαγητό μέχρι να σερβίρουμε.
  10. Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε μπόλικη κεφαλογραβιέρα στο πιάτο μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτός ο συνδιασμός μπαχαρικών μας αρέσει πάρα πολύ, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας αρέσει.
Αντί για χυλοπίτες μπορείτε να βάλετε άλλο ζυμαρικό ή ακόμη και ρύζι θα προσαρμόσετε όμως το χρόνο ψησίματος.
Κάτι που κάνω συχνά επειδή μ αρέσει και το ρύζι βάζω στη μέση του ταψιού τα κομμάτια του κοτόπουλου και στο μισό ταψί ρίχνω ζυμαρικό και στο άλλο μισό ρύζι έτσι καλύπτονται όλα τα γούστα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου